top of page

Over ons

Vitaliteit en gezondheid zijn termen die vaak direct worden geassocieerd met sporten. Onterecht zegt Marco Peters, directeur VitaalNed. “Je gezond voelen behelst veel meer dan sporten alleen. De rol van sport wordt daarin nogal eens overschat.” Het doorbreken van een ongezond levenspatroon is veelal de sleutel naar duurzaam succes. Maar het afleren van gewoontes is het moeilijkste wat er is. Daarom wordt er in de vitaliteitstrajecten van VitaalNed waar nodig samengewerkt met fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen, schuldhulpverleners en welzijnswerkers.

 

“De fiets pakken in plaats van de auto, of hulp krijgen bij het verminderen van stressfactoren heeft een hogere prioriteit dan 3 keer in de week naar de sportschool gaan.”

 

Ontstaan VitaalNed.

Marco is naast zijn functie bij VitaalNed ook directeur van Plaza Sportiva. Deze Healthclub, gevestigd in de Euroborg in Groningen, heeft ruim 2800 leden maar Marco zijn ambitie is om 20.000 Noorderlingen vitaler te laten leven. Door de jaren heen heeft hij ervaren dat hij dit niet kan verwezenlijken met een Healthclub. “Iemand kan veel sporten, maar als diegene daarnaast een ongezonde leefstijl heeft, zal het weinig invloed hebben op de gezondheid.” Met dit in zijn achterhoofd is hij in 2016 VitaalNed gestart. 

 

“Wanneer iemand 3 keer in de week naar de sportschool gaat, beïnvloeden we 3% van iemand z’n tijd. Hier wordt het verschil dus niet gemaakt.”

 

Positieve gezondheid.

Het uitgangspunt van VitaalNed is het concept Positieve Gezondheid. Deze visie gaat uit van zes domeinen die van invloed zijn op de gezondheid. Deze uitgangspunten worden als middel gebruikt om bewustzijn te creëren via kennis en tools om de regie te voeren over je eigen gezondheid. De kracht van VitaalNed ligt bij de breed georiënteerde Leefstijlcoaches die in staat zijn om een traject op maat te begeleiden.

VitaalNed werkt samen met deelnemers om hen te helpen positieve veranderingen aan te brengen in hun leefstijlgewoonten, zoals hun voeding, fysieke activiteiten en stressmanagementtechnieken. We bieden ook op maat gemaakte leefstijlprogramma's die zijn ontworpen om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken, zoals gewichtsbeheersing of preventie van chronische ziekten. Daarnaast bieden we welzijnsprogramma's op locatie om organisaties te helpen gezondere gewoonten te bevorderen en het welzijn van werknemers te verbeteren. Deze programma's kunnen Health checks, coachingsessies en groepsworkshops over onderwerpen als stressmanagement, voeding en lichaamsbeweging omvatten.

 

Samenvattend is VitaalNed gericht op het helpen van individuen en organisaties bij het verbeteren van hun gezondheid en welzijn door middel van gepersonaliseerde coaching, leefstijlprogramma's en welzijnsinitiatieven op locatie.

Foggy Waters
bottom of page