top of page

Onze werkwijze

Onze werkwijze omvat een integrale aanpak om gezonde leefstijlgewoonten te bevorderen en chronische ziekten te voorkomen. Hier is een overzicht van hoe een programma is opgebouwd:

 

1. Intake: Het programma begint met een beoordeling van de leefstijlgewoonten van de deelnemer, inclusief zijn voeding, lichamelijke activiteitsniveaus, stressniveaus en andere relevante factoren. Dit helpt gebieden te identificeren waar de deelnemer positieve veranderingen kan aanbrengen.

 

2. Doelen stellen: op basis van de intake stelt de deelnemer samen met de leefstijlcoach specifieke, haalbare doelen voor het verbeteren van hun leefstijl.

 

3. Kennis vergroten: De deelnemer krijgt kennis en ondersteuning over gezonde leefgewoonten, waaronder voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en andere relevante onderwerpen. Dit kunnen groepsworkshops zijn of individuele coachingsessies.

 

4. Gedragstherapie: Gedragstherapie kan in het programma worden opgenomen om het individu te helpen vaardigheden en strategieën te ontwikkelen om blijvende veranderingen in hun leefstijl aan te brengen.

 

5. Lichaamsbeweging: Het programma kan advies over bewegen bevatten, afgestemd op de individuele behoeften en het niveau van de deelnemer.

 

6. Voeding: Het programma kan advies bevatten over gezonde eetgewoonten, inclusief maaltijdplanning, portiecontrole en het kiezen van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen.

 

7. Bewaking: de voortgang van de deelnemer wordt gedurende het hele programma regelmatig gecontroleerd en indien nodig worden er aanpassingen gedaan om hen te helpen op het goede spoor te blijven.

 

Over het algemeen is het doel van een interventie om deelnemers de kennis, vaardigheden en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om blijvende veranderingen in hun leefstijl aan te brengen en chronische ziekten te voorkomen. Het programma wordt doorgaans in groepsverband gegeven onder leiding van een leefstijlprofessional.

bottom of page